Periaatteeni ja työskentelytapani

Terapiakertojen määrä

Terapiakertojen määrän määrität itse ja voit lopettaa käynnit koska haluat. Mikäli arvioin tilanteesi sellaiseksi, että hyötyisit jonkin muun tahon tuesta/avusta, neuvon sinut eteenpäin.  

Kaikki mitä kerrot minulle, on täysin luottamuksellista ja noudatan salassapitovelvollisuutta. En kirjaa tapaamisia sähköisesti, mahdolliset muistiinpanot saat joko itsellesi tai säilytän ne turvallisesti lukkojen takana. 

Sopivan terapeutin valitseminen

Sopivan terapeutin valitseminen ei ole helppoa. Terapeutin kanssa yhteistyön pitäisi toimia hyvin, jotta tuloksia saadaan aikaiseksi ja asiakkaalla olisi luottavainen ja turvallinen olo vastaanotolla. Kerronkin hieman enemmän työskentelyni periaatteista, jotta sinun olisi helpompi tehdä päätös ajan varaamisesta vastaanotolleni.

Sinä olet oman elämäsi asiantuntija

Minulle on tärkeää, että asiakas kokee tulleensa kuulluksi ja ymmärretyksi vastaanotollani. Uskon vahvasti siihen, että jokainen on oman elämänsä asiantuntija, minun tehtäväni on auttaa sinua löytämään se tie, jota haluat kulkea, sekä voimavarasi, joita voit hyödyntää matkallasi kohti tavoitteitasi. Haastankin sinua miettimään omaa elämääsi ja tulevaisuuttasi ja keinoja, joilla saavutat toivotun tulevaisuuden.

Eteneminen

Etenemme rauhassa, sinun tahdissasi. Kiire ei ole mihinkään, sillä olet jo aloittanut matkasi. Saatan huomata edistystä siinä, missä sitä et itse ehkä huomaa. Ennen pitkää opit itsekin huomioimaan edistyksesi ja voimavarasi ja se vahvistaa sinua. Voin antaa sinulle myös harjoituksia, mutta vain jos se tuntuu sinusta luontevalta. Mikäli olet kiinnostunut, voimme käyttää myös kirjallisuusterapeuttisia tehtäviä apuna tavoitteiden saavuttamiseksi.

Vastaanotolla emme keskustele mistään sellaisesta, mistä et halua puhua. Tarkoituksenani ei ole pohtia elämäsi tapahtumien syitä ja seurauksia, vaan mennä kanssasi eteenpäin ja löytää hyviä asioita tämän hetkisestä elämästäsi. Parhaimmillaan lähdet kotiin vastaanotoltani uusien näkökulmien kanssa voimaantuneenpana.