yhdessä eteenpäin, askel kerrallaan

Pariterapia

Ratkaisukeskeinen pariterapia

Pariterapiaan hakeudutaan usein siinä vaiheessa, kun omat keinot eivät riitä. Pariskunnilla saattaa olla haasteena kommunikointi ongelmia, vaikeita elämäntilanteita, työttömyyttä, sairautta, haasteita perheessä, riippuvuusongelmia, henkilökohtaisia kriisejä, uskottomuutta ym. Parisuhdetta voi horjuttaa moni ulkoinen tai parisuhteen sisäinen asia. 

Ratkaisukeskeinen lähestymistapa sopii hyvin parisuhdetyöskentelyyn. Usein parisuhteen hankalassa tilanteessa ongelmat pyörivät kehää ja niistä on vaikea löytää ulospääsyä. Ongelmien kehässä on vaikea nähdä parisuhteen hyviä ja toimivia puolia ja osapuolet kokevatkin olevansa umpikujassa. Ratkaisukeskeinen pariterapia suuntaa tulevaisuuteen ja auttaa pariskuntaa löytämään voimavaroja, sekä uusia keinoja parisuhteen haasteisiin. Pariterapiassa käynti voi myös antaa näkökulmia parisuhteen jatkumisen pohdintaan.

Tukea yhteisiin askeliin

Vastaanotollani autan pariskuntia pohtimaan parisuhteen hyviä ja toimivia puolia. Tapaamisella  keskustellaan myös minkälaisia muutoksia parisuhteeseen toivotaan ja millaisilla askeleilla yhteisesti sovitut muutokset olisi mahdollista saavuttaa. Tunteet, tarpeet ja luottamus ovat keskeisiä teemoja parisuhdetyöskentelyssä. Tapaamisella autan parisuhteen osapuolia tulemaan toisilleen kuulluksi ja ymmärretyksi.Tapaamisten määrän määrittää pariskunta itse. Joskus kuitenkin yksikin kerta voi auttaa. 

Jokainen parisuhde on ainutlaatuinen. Ei ole yhtä oikeaa tapaa olla parisuhteessa. Vastaanotolle ovat tervetulleita kaikenlaiset pariskunnat ja parisuhteeksi rinnastettavat suhteet.