Vuoden alku

Tammikuu 2021

Vuoden alku on aina suunnitelmien ja haaveiden aikaa. Edellisvuoden rippeet ovat hiljalleen karisseet hartioilta ja hautautuneet lumikinosten alle. Nyt on aika haaveilla paremmasta vuodesta ja tehdä varovaisesti suunnitelmia tulevaan. Vaikka maailma on ollut jo pitkän tovin pysähdyksissä ja kaoottisessakin tilassa, on sinulla silti oikeus haaveilla ja toivoa. Haavematkat ja toiveretket ovat täysin sallittuja eikä kukaan näistä reissuista sinua tuomitse. Voit tehdä ne turvallisesti ilman maskia ja huonoa omaatuntoa ja matkaseuraksesi, saat ottaa kenet ikinä haluat.

"Haavematkoille ja toiveretkille."

Edellinen vuosi on koetellut mielenterveyttämme ja jaksamistamme toden teolla ja tilanne jatkuu edelleen. Pelko, ahdistus, turvattomuus ja turhautuminen ovat olleet läsnä. Jokainen meistä on luonut omat keinonsa selviytyä näistä poikkeusoloista. Joillekin se on ollut helpompaa kuin toisille. Jotkut ovat voineet löytää jopa jotakin hyvää tästä ajasta ja toisille taas on voinut aiheutua suuria menetyksiä ja takaiskuja. Takaiskuista ja vaikeuksista huolimatta olisi tärkeää, että ei menetä toivoaan. Siksi kannustankin kaikkia haavematkoille ja toiveretkille. Tulevaisuus on paikka, missä kaikki on vielä mahdollista.

”Voisinko auttaa juuri Sinua?"

Yksi haavematkoistani on muuttunut vihdoin todeksi tämän vuoden alussa, perustaessani yritykseni tmi Askel kerrallaan. Haluan ratkaisukeskeisenä terapeuttina ja valmentajana auttaa ihmisiä löytämään toivoa elämäänsä ja saavuttamaan haaveitaan ja tavoitteitaan. Voisinko kenties auttaa juuri Sinua?

”Matkavinkkejä"

Jos jo suunnittelet haavematkaa tai toiveretkeä, niin tässä vielä muutama huomio ja matkavinkki: 1) mikään retki tai matka ei ole liian suuri toteutettavaksi, ota villeimmätkin haaveet kohteeksesi, 2) et tarvitse rahaa mukaan matkallesi, joten taloudellinen tilanteesi ei ole esteenä, 3) tällä reissulla pystyt ihan mihin vaan, älä kuuntele mitään lannistavaa puhetta (pään sisälläsi), 4) matkakumppanisi saat valita vaikka historiallisista esikuvista tai satuolennoista, kunhan he kohtelevat sinua kannustavasti, 5) kirjoita matkapäiväkirja toivoretkestäsi, yllätyt siitä mikä vaikutus on kirjoitetulla haaveella, 6) voit tehdä näitä reissuja niin usein kuin haluat, ei haittaa vaikka lentokoneet eivät kulje, 7) ?

Kerro nyt oma toiveretki- tai haavematkavinkkisi tai kommenttisi!

Kiva kun luit tekstini. Julkaisen jatkossa uuden blogitekstin säännöllisin väliajoin. Tervetuloa mukaan seuraamaan ja kommentoimaan. Hyvää alkanutta vuotta kaikille ja toivotaan, että tästä vuodesta tulee parempi! -Maija-